Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Ulcior

Datare: Prima jumătate a sec. XX

Descriere: Vas de lut de formă pântecoasă, cu toarta prinsă de gâtul strâmt, inelat şi lunguieţ, modelat la roată, smălţuit în partea superioară cu o culoare verzuie.

Material: Lut, smalţ

Altă informaţie: Era folosit de țărani pentru a păstra lichide (apă, ulei, vin etc.). Olăritul reprezintă o îndeletnicire cu rădăcini ascunse în adancul timpurilor, practicată de indepartatii noştri strămoşi din neolitic. Meşteşugul era rezervat ăn exclusivitate bărbaţilor, femeile ajutând eventual doar la decorat. Locuinţa ţărănească cuprinde o varietate de vase de lut – oale, ulcioare, căni, străchini, chiupuri, blide, oale pentru ţinut laptele, oale enorme în care se pregătea mâncarea pentru sărbătorile religioase, vase pentru flori, statuiete, fluiere, jucării etc.

Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Castelul Vânătoresc
Castelul Vânătoresc Etaj 1
Camera 64
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.