Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Costum tradițional pentru flăcăi

Datare: Sfârşitul sec. XIX – începutul sec. XX

Descriere: Costum de sărbătoare pentru flăcăi alcătuit din cămaşa lungă, pantaloni, brâu şi opinci.

Material: pânză ţesută din cânepă, din in, blăniţă de miel

Altă informație: Cămaşa înfrumuseţată cu broderii era purtată în zilele de sărbătoare. Pentru zilele de muncă haina era croită simplu si lipsită de broderie. Costumul se completa cu diferite piese (căciulă, pălărie, cojoc, suman, iţari etc) în dependenţă de sezon sau ocazie. Ansamblul costumului bărbătesc comparativ cu cel femeiesc conţine mai puţine variante tipologice şi este decorat mai redus. Piesele, care definesc aspectul vizual – decorativ ale costumului bărbătesc sînt: cămaşa, iţarii şi brîul (toate confecționate din cânepă și lână), căciula sau pălăria. 


Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Castelul Vânătoresc
Castelul Vânătoresc Subsol
Camera 68
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.