Se presupune că această casă a fost construită după proiectul lui Alessandro Bernardarzii, aproximativ în anii 1857-1858. În timpul reconstrucției edificiului constructorii au găsit o bârnă din lemn care ținea acoperișul casei, și pe care era încrustat anul 1859, care se presupune ar fi anul finalizării construcției. În casă trăia vechilul cel care era responsabil de administrarea moșiilor boierului.

Casa era realizată într-un stil semi oriental cu multe încăperi la subsol și cu două beciuri adânci foarte bine prezervate până în zilele noastre, în care se păstrau produsele alimentare și gheața acumulată pe timpul iernii.

În perioada puterii sovietice în casă au locuit învățătorii care predau pe atunci la colegiul de mecanizație (începând cu anul 1965 pe teritoriul moșiei și-a desfășurat activitatea Colegiul de Construcție, până în 1989). 


Catalogul Obiectelor

Casa Vechilului
Anii construcției aproximativ 1857-1858. Reconstruită în 2014-2016, această clădire a fost reconstituită pentru a fi transformată într-un mic hotel cu câteva odăi. La momentul de față reconstrucția casei este finisată, ea urmând să fie dată în exploatare în momentul deschiderii întregului complex pentru vizitele publicului larg.
3 nivele
0 obiecte
Etajul 2
Pe acest etaj nu sunt obiecte
Etajul 1
Pe acest etaj nu sunt obiecte
Subsol
Pe acest etaj nu sunt obiecte
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.